2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.
Rita Janda mag eens mee vliegen

Wat is ULM vliegen

Recreatief vliegen met een ULM is pure ontspanning "door inspanning". Klinkt wellicht vreemd, maar het draait jouw knop in je hoofd 180° om. Je bent er volledig uit, je kan aan niets anders denken dan aan het besturen van jouw toestel en aan het navigeren. Je geniet met volle teugen van de weidse verzichten, van de vrijheid, de rust, de hoogte en de wolken om je heen. Naarmate je meer ervaring op doet wil je je horizonten verleggen en de sensatie van het “echte reizen” in binnen- en buitenland proeven. Is dit ook jouw droom, dan ben je bij ons aan het goede adres.  

 

Wat is een ULM?

Een ULM (ultra light motorized) is als een klein sportvliegtuig dat zich op dezelfde manier laat besturen. Het opstijg gewicht (MTOM genaamd) is beperkt tot 450 kg of 472,5 kg indien het voorzien is van een ingebouwde veiligheidsparachute. De overtreksnelheid (met flaps) is maximaal 65 km/h waardoor ze ook op korte vliegveldjes kunnen opstijgen en landen. Technologisch staan de nieuwe generatie ULM’s een heel stuk verder dan oudere sportvliegtuigen.

 

 

 

 

Met welk type ULM vliegen wij?

Wij vliegen enkel met het type dat sterk lijkt op een sportvliegtuig. Ze worden bestuurd rond drie assen en beschikken over welvingskleppen (flaps). De autonomie bedraagt ruim 4 uur en je kan er makkelijk 600 km ver mee geraken. De opleiding wordt gegeven op een Lambert Mission M106 (hoogdekker) en een Evektor Eurostar (laagvleugel). De kruissnelheid ligt tussen 120 en 180 km/h. Beiden zijn ideaal voor zowel beginnelingen als gevorderden. Kom eens een kijkje nemen, we vertellen je er graag meer over.

Ecolight vliegen

Omdat ze minder zwaar wegen behoeven ze minder vermogen en verbruiken ze minder benzine. Ze produceren bovendien beduidend minder geluid waardoor ze als minder “hinderlijk” worden ervaren.

Onze Mission Onze Eurostar in vlucht

Klik of de foto’s