2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.
Eurostar leren-vliegen ready for take off on Verchocq Ready for take-off (Rudy en Johan)

Verloop van de opleiding

The most important factor in a safe flight is a well informed, well trained and currently experienced pilot, in good health, well rested, flying a well maintained aircraft, in appropriate weather.

Remember

LEARN TO

FLY HERE

Van zodra je het medisch attest en de oefenvergunning op zak hebt kan je starten met de praktijk opleiding.

 

Je wordt stap voor stap doorheen de verschillende vluchtfasen geloodst. Van bij het begin heb je zelf de sturen in handen. Vanzelfsprekend helpt de instructeur je daarbij en neemt hij over als het nodig is. In het begin is dit mentaal vrij vermoeiend. Naarmate je ervaring opbouwt wordt het een stuk makkelijker. Het zelfvertrouwen neemt toe en er komt meer tijd vrij voor weer nieuw aan te leren vaardigheden. Je zal merken dat de veiligheid daarbij voortdurend onder de aandacht wordt gebracht.

 

Elke vluchtoefening wordt vooraf samen doorgenomen. En na de vlucht volgt een nabespreking. We trekken daar de nodige tijd voor uit. We volgen daarbij een handige syllabus waarin alles van naaldje tot draadje beschreven staat.

 

Van zodra er een theoretische opleiding start (eenmaal per jaar in de winterperiode) neem je daar best aan deel. Zo zal je beter begrijpen hoe het vliegen nu juist in elkaar steekt.

Klik of de foto voor een grotere weergave