2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.

Praktisch

 

 

 

Uniek in zijn soort

 

Voorbeeld theorie
Op eigen houtje een vliegtuig of een ULM besturen vergt nu eenmaal de nodige theoretische bagage. Daarvoor doorlopen we samen de volgende vakken: luchtvaartreglementering, algemene kennis van de ULM, aërodynamica, vliegtechniek, instrumenten, weerkunde, navigatie, motoren, menselijke beperkingen. De radiocursus wordt afzonderlijk gegeven, al wordt er natuurlijk geoefend in vlucht.  

Een hele boterham zo te zien. Sommigen zien daar tegen op. Maar da’s echt niet nodig. Stapsgewijs wordt de stof “er in gelepeld”. Je hoeft geen wiskundige bolleboos te zijn om de theorie te kunnen begrijpen. En een specifieke voorkennis is niet nodig. De lessen worden ondersteund met veel illustraties zodat het geheel beter verteerbaar is.

Het examen over de reglementering dien je af te leggen bij het Directoraat-generaal Luchtvaart te Brussel op basis van 20 meerkeuze vragen. Je moet 75% halen om geslaagd te zijn. Wie de lessen intensief volgt is zeker geslaagd. De examens over de andere vakken leg je af bij een examinator, meestal op hetzelfde moment als de praktische vliegproeven.

Klik op het bord voor een voorbeeld

Voor piloten Vlijtige studenten

Theoretische opleiding