2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.
Eurostar

Radio cursus

Het gebruik van de boordradio wordt alsmaar belangrijker in de recreatieve luchtvaart. Vaak wordt gezegd dat een ULM piloot dit niet nodig heeft. Dat is ook zo, maar dan moet je weten dat je enorm beperkt bent in je bewegingen en dat dit de veiligheid zeker niet ten goede komt.

 

Om een luchtvaartradio te mogen gebruiken moet je in het bezit zijn van een beperkt getuigschrift van het BIPT waarvan het examen afgenomen wordt door het Directoraat-generaal Luchtvaart.

 

Als je in gecontroleerd luchtruim wenst te vliegen moet je bovendien een aanvullende taalvaardigheidstest (ELP) afleggen waarbij je moet aantonen dat je de Engelse taal voldoende machtig bent. Dit gebeurt door een assessor naar keuze. Meer info hieromtrent met “echte” voorbeelden tijdens de voorbereidende lessen.

Zet je geluid aan en klik op de geluidsbalk hieronder voor een real-live geluidsfragment

(bron: Swiss ATC - duur: 10 min).

 

 

Regelmatig wordt door Johan Janda een cursus luchtvaartradio georganiseerd (in het Engels of het Nederlands, naar keuze).

 

Deze cursus wordt gehouden in groepjes van 6 tot 8 deelnemers en omvat een theoretisch- en een praktijkgericht luik. Het gaat om een 15 tal sessies van telkens 3 uren.  Veel aandacht gaat naar de real-live oefeningen zodat je zonder schroom de de micro kan hanteren.

 

Tijdens deze cyclus ontvang je het volgende cursusmateriaal: