2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.
Freflight check
Onze opleidingstoestellen zijn uitgerust met dubbele stuurorganen voor instructeur en leerling.

Jouw vorderingen worden bijgehouden op een fiche waardoor we op elk moment weten hoever je staat. Bovendien wordt elke vlucht ingeschreven in jouw persoonlijk vliegboek en wordt afgetekend door de instructeur.

Als de instructeur je er klaar voor acht zal je een praktische proef (vaardigheidstest) afleggen bij een door het DGLV aangewezen examinator. Je zal dan minimaal 25 uren vluchtervaring in dubbelbesturing en 15 uren solo vliegtijd op je palmares hebben.

Praktijk opleiding

Bij aanvang krijg je een (gratis) syllabus met het volledige instructieprogramma. Het helpt je om de oefeningen thuis voor te bereiden. Onze praktijkopleiding is sterk in overeenstemming met die voor de privaatpiloot (PPL-A).

We beginnen met de “pré solo instructie”. Op een bepaald moment zal de instructeur je “lossen” en maak je enkele solo vluchtjes onder toezicht in het circuit. Daarna doorloop je de verdere opleiding in dubbelbesturing, gericht op de kunst van het navigeren. Tussendoor doen we de veiligheidstraining (noodlandingen, simuleren van motorpanne, voorkomen van stalls en spins, traagvlucht, cross wind landingen, e.a.).

De oefeningen zijn opgebouwd rond de zogenaamde “building block” instructiemethode, waarbij de leerling progressief evolueert doorheen alle stadia van een vlucht. Elke oefening wordt beschreven volgens eenzelfde stramien en bouwt voort op de principes van de voorgaande oefeningen. Bij elke nieuwe stap leer je een nieuwe techniek of een onderdeel ervan en wordt je kennisbasis verbreed.

De praktijkinstructie wordt gegeven op momenten waarop het je best schikt en kan zowel op weekdagen als in het weekend. Je reserveert daartoe een opleidingstoestel op de boekingsite.
Voor piloten Cocpit panel van onze Lambert Mission M106

Klik op de foto

Instructie-

 

 

 

 

 

 

programma

Instructieprogramma