2012 - Copyright © leren-vliegen.be - Alle rechten voorbehouden   E-mail  |  Disclaimer
leren-vliegen.be Welkom. Vliegschool. Opleiding. Voor piloten. Sfeerbeelden. Contact. Blog.
Groepsuitstap

Piloot blijven

Piloten worden aangemaand om hun vaardigheden op peil te houden. Klik hier voor het artikel

Eens jouw vliegbrevet op zak is het zaak om veel ervaring op te doen. De beste investering in veiligheid is geregeld vliegen. Veel oefenen is de boodschap. Elke vliegdag is immers anders. En in de vliegerij ben je nooit volleerd.

Een goede piloot bekwaamt zich ook verder op theoretisch vlak. Daarvoor zijn veel goede bronnen op het internet beschikbaar. Je mag ook gerust aanschuiven bij een lopende cursus. Geen probleem om je ook wat privé bijscholing te geven. Dat gebeurt vaak als iemand van plan is voor het eerst een serieuse navigatievlucht te maken.

Bij het begin van een nieuw vliegseizoen vragen we aan alle reeds gebrevetteerde piloten om een jaarlijkse checkvlucht te maken met instructeur. Dé uitgelezen manier om eventuele minder goede vlieggewoontes bij te sturen.
De wetgeving bepaalt dat je 50 uren over twee opeenvolgende jaren moet gevlogen hebben om jouw bedrevenheid in het besturen van een ULM op peil te houden. Omdat we als vliegschool de veiligheid zeer hoog op de agenda zetten raden we je aan om gemiddeld 30 uren per jaar te vliegen. Wie dit doet krijgt het jaar daarop als beloning een korting op de huur van de toestellen
Goede voornemens